Hoe krijg ik geurtjes uit een stoffen bank?

  Laatste vragen

Banken trekken geuren aan van huisdieren, van gemorste vloeistoffen en van dagelijks gebruik. De geuren kunnen ernstig zijn of zich manifesteren als een licht onaangename muffe geur. Stoffen bekleding van banken zijn gevoeliger voor geurabsorptie omdat ze meer doorlaatbaar zijn dan leer en vinyl. De bekleding hoeft meestal niet diep gereinigd te worden als ze anders niet geolied is. Het ontgeuren is een eenvoudig proces waarbij eerst de geur wordt opgevangen en vervolgens wordt weggegooid voordat de stof het weer kan absorberen. Afhankelijk van de oorzaak en de ernst, kan het meer dan één reiniging nodig zijn om de geur volledig te verwijderen.

Wat heb je nodig

Stofzuiger met opzetstukken

Bakpoeder

Doe de volgende stappen

#1
Stofzuig de bank met een stofferingsborstel op een stofzuiger. Verwijder alle stof, haar en vuil. Verwijder kussens, indien mogelijk, en stofzuig beide zijden.

#2
Bestrooi de gestoffeerde delen van de bank met zuiveringszout. Verwijder de zit- en rugkussens en leg ze opzij. Bestrooi de stof onder de kussens en de kussens met het soda. Breng voldoende zuiveringszout aan om een licht zichtbaar residu achter te laten op de hele bank.

#3
Laat het bakpoeder minstens 15 minuten op de bank liggen, of laat het een nachtje staan voor ernstige geuren. Het zuiveringszout absorbeert de geuren van de stof en de kussens.

#4
Stofzuig de bank een tweede keer om de sodaresten te verwijderen. Gebruik eerst een schone zak of maak de zuigerbus leeg, want de soda zal het snel vullen.

Extra Tips:

Morsingen op de bekleding onmiddellijk opruimen. Etenswaren kunnen rotte geuren achterlaten, terwijl zelfs water een muffe geur kan veroorzaken. Gebruik een schone handdoek om zoveel mogelijk vloeistof van de bank te weken.

Sommige bank kussens zijn wasbaar in de wasmachine, waardoor geuren diep van binnenuit verwijderd kunnen worden. Raadpleeg het onderhoudslabel op de kussens of de onderkant van de bank voor specifieke wasinstructies voor uw bank.

Een reactie plaatsen