Kunnen uw medewerkers reanimeren?

  Vragen

Het komt gelukkig zelden voor dat er tijdens het werk iemand gereanimeerd moet worden. Helaas valt het niet uit te sluiten dat dit ooit een keer dient te gebeuren. Zijn uw werknemers er klaar voor? Werknemers die reanimatie kunnen toepassen, kunnen levens redden. De Arbowet verplicht bedrijven van een bepaalde grootte om een of meer werknemers op te leiden tot BHV’er. BHV’ers kunnen reanimeren. Zij zijn hiervoor opgeleid en gecertificeerd. Wanneer het gaat om mensenlevens, is het altijd waardevol om extra te investeren. Uw medewerkers opleiden om te kunnen reanimeren, vergt een kleine jaarlijkse investering. De waarde van het redden van een leven laat zich niet in geld uitdrukken.

Reanimeren leren

Er zijn diverse manieren om reanimatie te leren. Reanimeren door middel van borstcompressie en mond-op-mond-beademing wordt al zeer lange tijd toegepast in tal van cursussen. Wie een EHBO- of BHV-cursus volgt, zal ook deze technieken aangeleerd krijgen. De ontwikkelingen op het gebied van reanimatie staan echter niet stil. Op steeds meer plekken hangen AED-apparaten. Hiermee kunnen levens worden gered. AED mag echter alleen worden toegepast door mensen die hiervoor zijn opgeleid. Toevallig opzoek naar een AED? Check dan onze ARBO winkel.

Reanimatie leren kan het beste met hulp van een BHV-cursus. Deze cursus leidt medewerkers op tot allround, gecertificeerde bedrijfshulpverleners. Reanimeren is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Medewerkers die slagen voor de cursus, ontvangen het BHV-certificaat. Dit certificaat is een jaar lang geldig, waarna middels een herhalingscursus de geldigheid opnieuw met een jaar kan worden verlengd.

Cursusmogelijkheden

Op de diverse locaties van ARBO centrum is het mogelijk om de cursus te volgen. Dit kan op individueel niveau, maar ook groepen kunnen worden ingeschreven. Een in-house cursus op eigen locatie is ook mogelijk. Dat is een uitstekende manier om alle medewerkers reanimatie te leren. In deze cursus leren cursisten naast reanimeren ook nog andere belangrijke handelingen, zoals evacueren en het bestrijden van beginnende branden.

Een reactie plaatsen