Het reinigen en onderhouden van een elektrisch scheerapparaat

  Vragen

Wanneer heb je voor het laatst je elektrische scheerapparaat schoongemaakt? Als je merkt dat het niet meer zo goed werkt als vroeger, kan een dieptereiniging het enige zijn dat tussen jou en een ander rondje dichtgeschoren scheerbeurten staat. Ga de routine van het reinigen en onderhouden van uw elektrisch scheerapparaat aan en het blijft in goede staat totdat het scheerapparaat zijn natuurlijke loop heeft gehad. Verwaarloos het en je zou het te vroeg kunnen inpakken. Lees verder om uit te vinden hoe u een grondige reiniging van uw elektrische scheerapparaat kunt doen en wanneer het misschien tijd is om wat vervangende messen te kopen.

Hoe maak je een elektrisch scheerapparaat schoon?

Een opeenhoping van haartjes, huiddeeltjes en oliën kan het scheervermogen van uw elektrische scheerapparaat ernstig aantasten. Ze kunnen de scheerfolies of de hoofden beschadigen, of hun beweging beperken, en de motor in het proces extra belasten, waardoor deze waarschijnlijk sneller zal haperen dan anders het geval zou zijn. Maar volg deze eenvoudige reinigingsstappen en u zult in staat zijn om uw elektrische scheerapparaat in topvorm te houden.

Dagelijkse reiniging

Probeer er een gewoonte van te maken om uw elektrische scheerapparaat regelmatig snel schoon te maken. Hoe vaak dit moet gebeuren, hangt af van de groeisnelheid van uw gezichtshaar. Sommige mannen zullen hun scheerapparaat dagelijks willen reinigen, terwijl anderen zullen wegkomen met het wachten tot ze twee of drie keer geschoren zijn. Wacht gewoon niet te lang. Elektrische scheerapparaten zijn gemakkelijk te reinigen. Of u nu een scheerapparaat met folie of een scheerapparaat met een draaischijf hebt, het is eenvoudig om het omhulsel te verwijderen dat de draaischijven vasthoudt, of om de cassette en de folie te knippen, zodat u voorzichtig kunt tikken op het scheerapparaat dat binnenin ligt te hangen. U kunt het messenblok en de folie verwijderen om de binnenkant van het scheerapparaat te reinigen. Fabrikanten raden u aan om het eigenlijke folie of messenblok niet te borstelen, omdat deze onderdelen erg kwetsbaar zijn en gemakkelijk beschadigd kunnen worden. Zelfs de kleinste kromming of deuk kan de prestaties van uw elektrisch scheerapparaat ernstig schaden. De koppen van sommige scheerapparaten kunnen onder stromend water worden gereinigd. Houd hiervoor eerst de kop onder een lopende kraan om eventuele scheerspanen bovenop de snij-unit weg te spoelen. Druk vervolgens op de ontgrendelingsknop op de scheerhoofdhouder, die u toegang geeft tot de messen. Laat het water nog eens ongeveer 30 seconden over deze messen lopen, of tot ze zichtbaar vrij zijn van vuil. Voor het beste resultaat voor uw specifieke model is het altijd aan te raden om de instructies in de gebruiksaanwijzing te volgen. Als u de handleiding heeft weggegooid, kunt u bijna altijd een exemplaar vinden op de website van de fabrikant.

Dieptereiniging van uw elektrisch scheerapparaat

Als u niet beschikt over een model met een reinigingsdok, moet u minstens één keer per maand de tijd nemen om uw elektrische scheerapparaat een diepe reiniging te geven. Maak je geen zorgen, want het is niet ingewikkeld en er komt net iets meer bij kijken dan je dagelijkse schoonmaakbeurt. In plaats van het deksel van de behuizing te openen en de messen te reinigen, zult u de messen en de snijcassette volledig willen verwijderen en demonteren van de kop van uw elektrisch scheerapparaat. U vindt een ophoping van materiaal op de plaats waar de messen worden vastgehouden, dus geef dat een goede borstelbeurt. Geef alle onderdelen, inclusief het lichaam van het scheerapparaat, een veegje naar beneden of een wasbeurt, waarbij u bijzonder voorzichtig bent met de folie als die er is, en laat vervolgens alle onderdelen aan de lucht drogen voordat u ze weer in elkaar zet.

Nadat u uw scheerapparaat hebt gereinigd, is het raadzaam om een druppel lichte machineolie op de messen/folie te doen om ze goed te smeren – meestal krijgt u een klein flesje hiervan in de doos met een nieuw scheerapparaat. U kunt ook specialistische reinigings- en smeerspray kopen om beide klussen tegelijk te doen.

Zelfs met een perfect verzorgde reiniging en onderhoud zal er een punt komen waarop het beter is dat u een nieuw elektrisch scheerapparaat koopt. Als dat moment komt, zorg er dan voor dat u het juiste scheerapparaat kiest dat past bij uw budget en behoeften.

Een reactie plaatsen