Met het hele gezin op vakantie met de auto

  Populaire vragen, Vakantie

Het is alweer bijna vakantietijd! En wat is er leuker dan lekker zelf op vakantie gaan met de auto. Het hoeft niet ver weg te zijn, maar kan ook gewoon in eigen land. Het fijne is dat je lekker onafhankelijk bent. Zo kan je zelf de vertrektijd en de verschillende plaatsen van de bestemming bepalen. Wij geven tips voor een vakantie met de auto!

Houd belangrijke documenten bij je

Het kan altijd gebeuren dat er een routinecontrole wordt uitgevoerd. Zeker als je ervoor kiest om niet binnendoor, maar als jullie kiezen voor de populaire tolwegen. Zorg dat de belangrijkste spullen van iedereen altijd in de auto voor het grijpen liggen, zodat je niet hele koffers moet opentrekken voor het zoeken van belangrijke papieren. Het handigste is om het opberg vak van de autostoel te bewaren.

Vertrek in de nacht

Niet iedereen vindt het prettig om in het donker te rijden en het klopt dat je ’s nachts niet veel van de omgeving ziet. Maar als het even kan, vertrek dan ’s avonds of ‘s nachts. Het is voordelig dat het nog lekker rustig is op de weg. Met kinderen is dit ook ideaal, want zij slapen gewoon rustig door. Ook is het toch wel het ultieme vakantiegevoel om te vertrekken in alle rust terwijl iedereen nog slaapt.

Bekijk de actuele route

De laatste jaren zijn de snelwegen in het buitenland flink onder handen genomen. Hierdoor zijn niet alleen de verkeerssituaties gewijzigd, maar hebben ook veel wegen andere nummers gekregen. Zorg dus dat je een navigatie systeem aan boort hebt dat up-to-date is en bekijk voor vertrek de route die je moet rijden goed.

Mocht je nou voor een lange rit op zoek zijn naar een autostoel op maat? Kijk dan bij Scheel autostoelen.

Een reactie plaatsen