Hoe kan je zelf je huis verkopen?

  Laatste vragen, Populaire vragen, Vragen

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die proberen om zelf hun huis te verkopen of alleen een internetmakelaar inschakelen. Veel mensen vragen zich af of het wel mogelijk is en hoe moet dit dan? Het is zeker geen makkelijke klus om zelf je huis te verkopen. Er gaat veel tijd in zitten, maar het zal je uiteindelijk geld besparen. Het zal ook zeker een leerzame periode zijn, want je moet alles zelf regelen. Zo moet je bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen regelen en zelf foto’s maken. In dit artikel zal ik de hoofdpunten bespreken hoe je zelf je huis kan verkopen.

Waarde bepalen van je woning

Het eerste dat je moet doen om zelf je huis te verkopen is de waarde bepalen van je woning. Het is erg lastig om een goede waarde van je woning te bepalen, want de kans is groot dat je jouw huis voor een te hoge of een te lage prijs op de markt zet. De meeste mensen die hun huis zelf verkopen, bepalen de waarde van hun huis door te vergelijken op Funda. Er zijn meerdere factoren die belangrijk zijn om mee te nemen in je waardebepaling:

  • Staat van het huis
  • De ligging van het huis (stad of dorp)
  • Omgeving (denk aan scholen, winkels etc.)
  • Interieur
  • Tuin

Wanneer je bang bent om je huis voor een te lage prijs op de markt te zetten. Dan kan je ervoor kiezen om de waardebepaling van je huis wel door een makelaar te laten doen, want dan weet je dat het een goede prijs is voor je woning. Vervolgens kan je aan de slag gaan met verkopen.

Foto’s maken

De volgende stap is om goede foto’s te maken van je huis. Het is echt belangrijk dat de foto’s er mooi en professioneel uitzien, omdat dit een van de eerste dingen zijn waar potentiële kopers naar kijken. Zorg ervoor dat je foto’s maakt vanuit mooie invalshoeken en dat het licht goed valt. Denk er ook aan om je woning op te ruimen. Een rommelig huis kan voor mensen een reden zijn om verder te kijken naar andere mogelijke woningen die te koop staan.

Bezichtigingen

De volgende stap zijn bezichtigen regelen. Wanneer mensen een goede indruk hebben gehad van jouw geplaatste foto’s willen ze jouw huis met eigen ogen bekijken. Zorg ervoor dat je huis opgeruimd is en ruim zo veel mogelijk persoonlijke eigendommen op. Het is ook belangrijk om alle ramen op te zetten, zodat er licht en frisse lucht naar binnen komt. Door daglicht kan het zijn dat je woning iets groter oogt.

Als je toch nog vragen hebt of je weet niet hoe je iets moet aanpakken. Neem dan een kijkje op https://eigenaar.nl/. Zij bieden hulp aan bij mensen die hun huis proberen te verkopen zonder eigenaar. Je kan zelf aangeven waar je graag hulp bij zou willen hebben. Dit is ideaal om mogelijk tijd te besparen in dit grote avontuur.

Een reactie plaatsen