Waar wordt baardolie van gemaakt?

  Laatste vragen, Vragen

Baardolieproducten zijn meestal mix van verschillende ingrediënten, zoals jojoba-olie, arganolie, kokosolie, druivenpitolie, hennepzaadolie. Ze worden gebruikt om specifieke baardproblemen zoals jeuk, gevoelige huid of droogte aan te pakken door direct de follikel te bevochtigen, op een vergelijkbare manier als een haarconditioner. Baardolie is net als conditioner ook meestal geparfumeerd.

Baardolie werkt als een vochtinbrengende olie die recht naar de haarfollikel gaat en helpt broosheid te voorkomen. Het helpt vooral in koude en  winderige omgevingen omdat deze weersomstandigheden de natuurlijke vochtigheid van het baardgebied verminderen. Hydratatie van de baard en baard gebied helpt schilfering, roos en uitdroging van de huid te voorkomen. Dit voorkomt jeuk en irritatie van de huid onder de baard.

De beste Baardolie worden gemaakt met de opzet de natuurlijke oliën die door de huid geproduceerd  worden na te bootsen. Sommige baardolie merken kunnen toegevoegde vitaminen of voedingsstoffen zoals vitamine E bevatten om de huid en haarfolikel extra te voeden.

Een reactie plaatsen